Ubytování Loket a okolí můžete spojit s pobytem na vodácké výpravě po Ohři


Vodácké výpravy po českých a moravských řekách dnes zažívají rostoucí trend zájmu. Jestliže se ohlédneme do období uplynulých čtyř desítek let, zjistíme, že největší zájem o tento sport a recesi v jednom probíhal ke konci 80. Let, ovšem s nástupem nového společenského systému a s otevřením hranic do západní Evropy se začal postupně vytrácet. Dnes opět nabývá na síle, je to celkem logické vzhledem k tomu, že vodáků spíše přibývá, tuzemské zájezdy jsou levnější a o překrásná místa v naší zemi není nouze.řeka Ohře v Karlových Varech.jpg

Co byste si neměli nechat na Ohři ujít

Svatošské skály – chráněný přírodní výtvor nad levým břehem řeky Ohře, v úseku mezi Loktem a Karlovými Vary. Nejkrásnější pohled je na skalní scenérie z říční hladiny, oblast navazuje na Chráněnou krajinnou oblast Slavkovský les.
Městská památková rezervace a hrad Loket – historické městské centrum, vybudované v polovině 13. století, jemuž dominuje kamenný hrad na skalním ostrohu nad říčním meandrem. Vyplatí se v těchto místech setrvat déle, ubytování Loket a okolí v některém z penzionů může být vhodným odpočinkovým dnem, zpestřeným o prohlídku města a hradního komplexu.
Hubertus – malebný hotel s restaurací na pravém břehu řeky. Na http://www.kurzy.cz/zpravy/441983-statni-svatky-2018-jak-udelat-50-dni-volna-ze-ctyr-tydnu-dovolene/ protějším břehu je v letní sezoně v provozu vodácké tábořiště a pod ním vodáci projíždí působivým úsekem peřejí, které se na řece Ohři vyskytují i nedaleko Kyselky, Velichova a Radošova.promenáda podél Ohře.jpg
Soos nedaleko Tršnice – unikát ve střední Evropě, který by neměl uniknout vaší pozornosti. Jedná se o pozůstatek vulkanické činnosti s vývěry minerálních pramenů a oxidu uhličitého. Tamní rašeliniště obývají chráněné druhy rostlin a živočichů. Obec Tršnice zároveň bývá počátečním bodem vyplutí na Ohři.
Kynšperk nad Ohří – malebné městečko s patrovým tzv. hrázděným domem z 18. století, který je ukázkou lidové architektury zdejší oblasti Poohří. Přes řeku se klene dřevěná krytá zastřešená lávka, která není pro české řeky příliš typická, podobnou stavbu naleznete na Vltavě v Lenoře a v Novém Spolí u Českého Krumlova.